Change Management

Omgaan met (organisatie) veranderingen, en belangrijker het omgaan met de gevolgen van (organisatorische) veranderingen, staan hoog op de agenda bij vele organisaties.
Op basis van het boek ‘the effective Change Manager’s Handbook; essential guidance to the change management body of knowledge’ is i.s.m. het Change Management Institute (CMI) en APMG een kwalificatie ontwikkeld in de bekende stijl van Foundation en Practitioner.
De volgende onderwerpen komen aan de orde in het engelse boek

 1. A Change Management Perspective
 2. Defining Change
 3. Managing Benefits
 4. Stakeholder Strategy
 5. Communication and Engagement
 6. Change Impact
 7. Change Readiness, Planning & Measurement
 8. Project Management
 9. Education and Learning Support
 10. Facilitation
 11. Sustaining Systems
 12. Personal and Professional Management
 13. Organizational Considerations

De trainingen geven inzicht in principes op het gebied van veranderkunde en het praktisch doorvoeren van veranderingen binnen organisaties. De trainingen zullen daarmee cursisten helpen om te gaan met issues gerelateerd aan (organisatie) veranderingen.
De verander management (Change Management) kwalificatie bespreekt op hoe om te gaan met veranderingen door of hoe veranderingen ingrijpen op.
Voordelen voor individuele deelnemers

 • Uw vermogen om te veranderen te verbeteren door reacties te sturen, en een begrip van verandering ontwikkelen door de gevolgen in kaart brengen die initiatieven kunnen hebben, en door te leren hoe u die tegemoet moet treden.
 • Leren hoe mensen op verandering reageren en deze kennis gebruiken om hen met succes door een proces van zakelijke verandering te leiden.
 • Kennismaken met veranderingstheorieën en leren hoe u de meest geschikte theorie toepast op de specifieke behoeften van een organisatie. Dit zal de manier versterken waarop collega’s en organisaties met verandering omgaan en zich die tot de hunne te maken, en de leerervaringen zullen de basis leggen voor het vestigen van persoonlijke processen van veranderingsmanagement.
 • Weten hoe u mensen door de verschillende stadia van een overgang voert en daardoor een verandering effectiever, met minder weerstand en met meer draagvlak, leiden.
 • U meer begrip bijbrengen hoe u op verandering kunt reageren zodat u beter bent uitgerust om effectiever en met meer sympathie leiding te geven.

Voordelen voor organisaties

 • Gevestigde, op processen geënte methoden (zoals PRINCE2® en MSP®) aanvullen om een holistisch beeld van de verandering te ontwikkelen.
 • Een uniek, op maat van de specifieke behoeften van de organisatie gesneden proces van veranderingsmanagement opzetten.
 • Het risico op mislukking of uitstel tijdens perioden van organisatorische veranderingen verminderen door de productiviteit in stand te houden en de kosten te verminderen.
 • Draagvlak onder het personeel verwerven en vertrouwen in het programma voor veranderingsmanagement wekken, zodat de werknemers zich er prettig bij voelen en erop voorbereid zijn om de stap naar de volgende fase te zetten.
 • In veranderingsmanagement gecertificeerde professionals gebruiken hun samenhangende inzichten in verandering, de voordelen ervan en de effecten die verandering op verschillende groepen binnen organisaties heeft, om te zorgen dat de organisatie effectiever reageert op de druk van de concurrentie, en op kwesties van wereldwijde, politieke of ecologische aard.