Allard de Ranitz

Allard de RanitzAllard is een bruggenbouwer, verbinder en bewustzijnsontwikkelaar. Door coaching, training, advies en hands-on management en begeleiding maakt hij mens en organisatie bewust van het eigen potentieel en de mogelijkheden om succesvol te zijn.
Sinds 1991 werkzaam als consultant, trainer, manager, coach, project en programma manager in zakelijke dienstverlening, uitgeverijen, banken en financiën, ict, onderwijs en educatie. Doet werk vanuit de combinatie van bedrijfskunde, psychologie en project georiënteerd werken en zet bij voorkeur de bril op met het Integral model als zienswijze.

Binnen Project | Associates houdt Allard zich onder andere bezig met:

  • (Interim) management op verandertrajecten onder andere in Onderwijs en Educatie
  • Advies op het gebied van organisatierichting en invulling voor handelsmaatschappijen
  • Training en ontwikkeling van projectmanagers voor banken en verzekeringen
  • Programma management praktijk workshops en begeleiding bij banken en ministeries
  • Coaching van projectmanagers en professionals (uiteraard integraal)
  • Diensten op het gebied van ontwikkeling en assessment van projectmanagers en professionals

Allard is bedrijfskundig geschoold, aangevuld met opleidingen in bedrijfskundige informatica, psychologie, waardemanagement en coaching.
Voor een overzicht van de werkzaamheden van Allard op het gebied van coaching klik hier. In mijn werk met mensen uit diverse bedrijven in verschillende branches, zoals educatie, overheid en zakelijke dienstverlening is bovenal vereist dat ik me iedere keer opnieuw kan verplaatsen in de mens, de werkwijze en de organisatie. Aansluiting vinden bij dat wat er leeft en hierop de brug naar het nieuwe te funderen is de kunst. Bewuste aanwezigheid en open, vrij contact zijn voor mij randvoorwaardelijk hierin; projecten en programma’s het voertuig voor resultaten; integrale aanpak de borging van en voor de benefits en Spiral Dynamics Integral de filosofie, taal, bril en ondersteuning van de ontwikkeling. Zo combineer ik Bezieling en Resultaten in mijn aanpak.

Midden jaren ’90 was ik als milieumanager beroepsmatig bezig met vraagstukken over duurzaamheid en ethiek. Dit had tot gevolg dat er bij mij een aantal persoonlijke drijfveren zijn aangewakkerd met betrekking tot duurzaam organiseren en bezielend leidinggeven. Mensen als Karl-Henrik Robèrt (een Zweedse arts) die met ‘The Natural Step’ een van de eerste praktische vertaalslagen voor duurzaam organiseren gemaakt heeft en Ricardo Semler, die met zijn boek over empowerment van de Semco organisatie een blijvende indruk over bezieling nagelaten heeft bij mij, waren toen inspiratoren.

Het pad heeft zich over de jaren gevormd naar meer levens-filosofische en psychologische beschouwingen, waarbij naast het Tibetaans Boeddhisme, transpersoonlijke en energetische ontwikkeling, systeemleer ook mensen zoals Ken Wilber, Marshall Rosenberg, Peter Senge, Joseph Jaworski en Steven Covey van grote invloed zijn op mijn denken en doen.

Het is voor mij belangrijk om te kunnen leven wat ik anderen voorspiegel. Practice what you Preach. Samen te streven naar een nieuw niveau van balans, waarin mensen die dingen doen waar ze gelukkig van worden en per definitie de wereld wellicht ook iets mooier mee maken. Mijn dagelijkse Practice is een manier om mijzelf in ontwikkeling te houden en voor mijzelf een spiegel van het bestaan op dat ogenblik te zijn. Deze is gestoeld in Integral Life Practice met als achtergrond om naar mijzelf op een integrale manier te kijken, evenals naar cliënten en organisaties.

For more information about Allard de Ranitz verwijzen we graag naar de LinkedIn site van Allard.